29/01/2020

Op zondag 29 maart 2020 organiseert Lions Club Amersfoort Eemstad samen met Wijnkoperij Henri Bloem Amersfoort een grote wijnproeverij. Bij deze voorjaarsproeverij staan er meer dan 50 wijnen open waaruit u een proefselectie kunt maken. Alles is vertegenwoordigd: rood, wit, rosé, zoet, droog, licht, fris, zwaar, stevig of mousserend. Een begeleidend boekje met wijnbeschrijvingen helpt u de juiste wijnen te selecteren en proefnotities te maken.

Dit jaar gaat de opbrengst, entree en 15% van de volledige wijnverkoop, naar een tweetal stichtingen in Amersfoort: EckStra en Present. 

Stichting Eckstra: www.stichtingeckstra.nl

Stichting EckStra wil graag wat extra's doen voor mensen die rond de armoedegrens leven in hun eigen omgeving (Amersfoort Noord). Dagelijks geconfronteerd worden met bijvoorbeeld armoede zorgt voor stress. Een korte vakantie of een dagje uit heeft een positief effect en haalt de druk van de ketel. Het maakt mensen sterker en weerbaarder, maar ook optimistischer over de toekomst.

Stichting Present, afdeling Amersfoort : www.stichtingpresent.nl/amersfoort

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Ze bieden de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in Amersfoort en omgeving in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor een dag(deel) of voor langere tijd.

Eerder ontvingen onder meer het Burgerweeshuis, het Wijkmuseum Soesterkwartier, Toon Hermans Huis, Stichting Petje Af, Stichting Leergeld Amersfoort, Stadsboerderij De Vosheuvel en Voedselfocus Amersfoort een gift naar aanleiding van een (wijn-)actie en/of praktische ondersteuning.

Waar en wanneer en hoe aan te melden?

De wijnproeverij van 2020 staat gepland op zondagmiddag 29 maart van 15.00 tot 18.30 uur. De proeverij vindt plaats op het Landgoed ISVW aan de Dodeweg 8 in Leusden. De entree van deze middag is € 12,50 per persoon.Aanmelden kan via de site http://www.amersfoortsewijndag.nl of in de winkel van Henri Bloem aan de Leusderweg 161 in Amersfoort.